Pˇrtico Mar - Guardamar del Segura

Locatie

Guardamar del Segura is gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante.

Per vliegtuig bereikt u snel de luchthaven van Alicante vanuit verschillende luchthavens in België. De vliegtijd is ongeveer 2 hr en 10 min. De rijtijd van het vliegveld Alicante naar het complex is +/- 30 minuten. (Maar wat ook leuk is, is dat de bewoners van Pórtico Mar elkaar vaak halen en brengen.)

Kiest u voor de auto, dan reist u over uitstekende snelwegen door België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje naar Guardamar. De afstand van Brussel naar Guardamar is ongeveer 2.000 km.

Het prachtig witte zandstrand, de duinen en de boulevard van Guardamar (maar liefst 4 km!) zijn een aanrader voor de verwende badgast. Gezellige terrasjes en uitstekende restaurants maken het leven er bijzonder aangenaam.

Klimaat

Het zuidelijke deel van de Costa Blanca, de regio tussen Alicante en Mar Menor heeft het mildste en gezondste klimaat van Europa. Door een halfronde kring van bergen (penibetisch gebergte) in het achterland wordt dit gebied op een natuurlijke manier beschut tegen de koele wind van de Meseta, waardoor de temperaturen het hele jaar door aangenaam te noemen zijn. Zomers is het er volop zomer (tussen 28-34°C) en in de winter is het er volop lente (zelden onder de 16°C). Ook dan kunt U 's avonds nog vaak heerlijk buiten zitten met een vestje of trui aan. De zon schijnt meer dan 300 dagen per jaar en de luchtvochtigheid is zeer laag.

Gezondheid

Ook de aanwezigheid van zoutmeren en brede stroken dennenbos dragen bij aan deze gezonde omgeving. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), maar ook volgens de vele aldaar praktijkhoudende artsen en specialisten, is het zuidelijke deel van de Costa Blanca één van de gezondste verblijfplaatsen op aarde. Ideaal dus voor reumapatienten en psoriasispatienten.

Omgeving

In en rond Guardamar vindt u een schitterend pijnbomenwoud, afgewisseld met agaven en palmbomen hetgeen zich uitstrekt tot aan de witte zandduinen aan de Middellandse zee. Guardamar beschikt tevens over een ultramoderne jachthaven en op slechts 5 km afstand ligt een prachtige 18 holes golfbaan.

Vervolgens vindt u in Guardamar alle mogelijke faciliteiten: (op 2 km) : er zijn gekende supermarkten, er is een weekmarkt op woensdag en een nog grotere markt op zondag Er zijn veel terrassen en restaurantjes, (campo de Guardamar), een kasteel, moderne winkelfaciliteiten, drie hoogwaardige ziekenhuizen in de omgeving (o.a. Engels en Duits gesproken). Er zijn kuuroorden, aan de zoutmeren gelegen, speciaal voor reumapatiënten, waar deskundige begeleiding aanwezig is.

Nabij Guardamar ligt Torrevieja (ongeveer 8 km). Torrevieja is een bruisende stad, welke eens geprezen is als de grootste havenstad in het gebied. Gedurende de zomer vertrekken er dagelijks plezierboten vanaf de haven, die u langs verschillende stranden en rotspartijen voeren. Iedere dag is er een avondmarkt op de boulevard met daarachter een kinderkermis.